folkhem
Folkhem
Om oss

Ett unikt boende att bo och leva i

Att bo i ett hus byggt med naturmaterial påverkar hur du mår och din livskvalitet. Här bor du i en mysig, mjuk och varm hemmamiljö som även avspeglar sig på ytterväggarna beklädda i cederspån, med synliga trädetaljer direkt i entrén och upp genom trapphuset. Här lever du i ett hus med trä inifrån och ut. Utöver det finns flertalet faciliteter värt att nämna, exempelvis elbils- och lådcykelpoolen som gör så du slipper äga en egen bil.

I Cederhusen sitter naturen bokstavligen i väggarna. Stort fokus har lagts på att skapa ett estetiskt tilltalande boende med hantverksmässighet i varje detalj. Alla dörrposter och dörrfoder är beklädda i ekfanér, och fönsterbrädorna är gjorda av natursten. En annan fin detalj är att du i hallen möts av ett golv belagt med kokosmatta. Materialen är hållbara för att leva länge och kan underhållas istället för att förbrukas.

Lägenheterna påminner om den klassiska våningen med tydliga rum. I köket finns det plats att bjuda hem vänner eller ha mysiga familjemiddagar. I våra större lägenheter ligger köket avskiljt, så det är enkelt att laga mat i lugn och ro. Även här är naturen nära, med luckor i ekfanér och bänkskiva i kompositsten.

Den gemensamma takterrassen och innergården

Tänk att bo mitt i stan, men ändå ha en lugn oas under bar himmel dit du kan bjuda vänner, njuta under varma sommarkvällar, kanske duka upp middagen eller anordna fester med grannarna. Detta blir möjligt i Cederhusen, där en gemensam takterrass finns på våning 8.

Innergården finns en trappa upp från gatan och blir en plats att landa på mellan stad och hem. I anslutning till gården finns utrymmen att förvara trädgårdsverktyg och vid entréerna finns en verkstad som du som boende i Cederhusen kan utnyttja.

Elbil- och lådcykelpool

Som en del i miljöprofilen vill vi stimulera till minskat bilåkande genom att erbjuda alternativ för dig som ska bo i Cederhusen. Här kommer det finnas en elbilspool så du slipper äga en egen bil. För dig som gillar att ta dig fram med cykel kan du låna den gemensamma el-lådcykeln som kommer stå i verkstadsutrymmet i anslutning till entrén. Och självklart har vi sett till att det finns utrymme för din egen cykel också.