folkhem
Folkhem
Om oss

Generellt i lägenheten - vårt val och tillvalsmöjligheter

Det första du kommer att upptäcka är att lägenheterna påminner om den klassiska våningen, med tydliga rum i sekvens. Naturen sitter verkligen i väggarna. Och eftersom många väggar och tak är just av trä blir tavlor, hyllor och lampor väldigt enkla att skruva upp. Det går snabbt och enkelt, utan att riskera att borra i någon metallist eller svårborrad tegelvägg. Det brandsäkra sprinklersystemet är diskret monterat i taket så att den rena känslan i lägenhetens design inte störs.

Vårt val

Som standard kommer golven med en enstavsparkett i vitbetsad ask. Fönsterbänkarna är av natursten. Istället för radiatorer som stör estetiken har alla rum golvvärme. Skönt för fötterna och lättare att möblera. I hallen möts du av ett golv belagt med kokosmatta som är ett hållbart och praktiskt material.

Strömbrytare och eluttag har klassisk karaktär och mjuka former. Alla andra invändiga ytor av trä utförs i ekfanér i en fin kontrast till de vitmålade väggarna.

Tillvalsfärger med eftertanke

Vi har tagit fram en färgkollektion som matchar alla material i våra Folkhemhus.

Att välja vitt:
Den ljusa basskalan som går i vita toner har hämtat sin inspiration från himlens olika färgskiftningar från den ljusgråa svala nyansen efter ett regnväder till den svagt varma kvällshimlen. Kulörerna går att kombinera med varandra eller passar utmärk ensamma i hela hemmet. Dom är varsamt framtagna för att gå i harmoni i de alla materialval som finns i boendet, alla fina trädetaljer i fönster, lister, dörrar och golv. Köksluckor i olika utförande, klinker med stenkänsla på golv och ljust kakel i badrum

Accenter:
Vi har också tagit fram några accentkulörer som passar i mindre ytor som tex passager och skapar rum i rummet. Dessa kulörer har hämtat sin inspiration från naturen och äldre träbyggnationer som allmoge samt från starka arkitekturinfluencer som Corbusier. Alla färger är framtagna för att hålla över tid och skapa ett hem att trivas i under många år.

Övriga rum