folkhem
Folkhem
Om oss

Vad säger mäklaren?

Vi frågade Niklas Holmberg på Fastighetsbyrån, som är ansvarig mäklare för Sjöhusen i Klockelund, vad han tror att köparna kommer att falla för.

Stora terrasser, första parkett mot Drevviken, smarta planlösningar och mycket mer – vi frågade Niklas Holmberg på Fastighetsbyrån vad han tror att köparna kommer att falla för när de tittar närmare på Sjöhusen i Klockelund - Folkhems bostadsprojekt ritat av In Praise of Shadows.

När du ska beskriva Sjöhusen i Klockelund – vad börjar du med då?

– Läget! Det finns inte direkt en uppsjö av lägenheter med utsikt mot Drevvikens vatten – och här sitter man på första parkett. Dessutom är balkonger och terrasser uttänkta för att verkligen utnyttja den här fina vattenkontakten. Sedan är det så klart speciellt att husen är byggda i trä. Det skapar en levande och frisk känsla som är svårbeskriven – man måste uppleva den på plats.

Berätta om området runtomkring Sjöhusen?

– Det här blir en del av ett helt nytt område öster om Nynäsvägen. Här har du vatten och skog precis utanför huset och så kommer det att förbli. Men på andra sidan Nynäsvägen byggs nu Telestaden, Farstas helt nya stadsdel, och här kommer det att finnas all tänkbar service. Jag ser framför mig att området när det är klart kommer att likna Hammarby Sjöstad eller Liljeholmskajen – och att Sjöhusen kommer att ha områdets allra finaste sjöläge.

Vilka tror du kommer att trivas här?

– Vi har bara 62 lägenheter och jag vet att intresset är väldigt stort. Jag tror att vi kommer att se intressenter som ska sälja sin villa och intressenter som vill flytta till lugnet och kanske få rum för en växande familj. Generellt sett finns det många attribut som är svårslagna här – och som vore ett drömboende för de allra flesta. 

Vilka är dina favoritattribut invändigt?

– Lägenheterna är jättehärliga, men det vore svårt att inte svara uterummen. Här byggs det stora balkonger och terrasser som blickar ut mot vatten och skog. Men sedan tycker jag också om planlösningarna. Till exempel kommer det att finnas extremt yteffektiva treor på 63 kvm, som ändå känns rymliga. Och så har vi ju så klart femmorna, som jag skulle kunna prata om i timmar.

Ok, men berätta om dem lite kort då!

– Vi har totalt fem stycken femrummare som ligger högst upp i respektive hus. De byggs på ett eget våningsplan och får hiss direkt in i lägenheten. De får öppen spis, vilket ju är sällsynt i nyproduktion, men även här är det uterummen som blir något i särklass. Varje lägenhet får nämligen en terrass på ca 80 kvm mot vattnet – och dessutom en ytterligare balkong om 26 kvm för att kunna maxa soltimmarna.