Tengdahlsgatan

Architect:

Utopia Arkitekter

Location:

Tengdahlsgatan

Construction period:

2015-2016

Duration:

21 months

Form of tenure:

Flats

No. of housing units:

50

Commercial premises:

3

CO2 savings:

5 000 tonnes

Here we have sought inspiration in the existing 18th century red wooden cottages adjacent to the site. We are planning to build three spacious, functional blocks of flats on a former parking lot with plenty of room for sunny courtyards. 
The buildings vary in height; the ones nearer the park are lower. At the Tengdahlsgatan/Barnängsgatan junction they will be aligned with existing facades and corners. 
The buildings are red-painted, wood-panelled solid wood structures with cobblestone courtyards and old-fashioned wooden fences. Commercial premises add life to the streetspace at street level. 
This proposal offers a mix of 1-5 room units suitable for people of all ages, life styles and needs. All are designed in accordance with requirements for easy access to a high standard, each with bay windows and balconies. The top floors are overlooking the water. A total of approximately 50 flats are planned.