folkhem
Folkhem
Om oss

Välkommen till Folkhem


Vill du hänga med på vår resa mot klimatsmarta boenden med vacker arkitektur? Nedan hittar du Folkhems bostadsprojekt. Under varje projekt hittar du mer information samt kan göra en intresseanmälan inför våra säljstarter. 

Hitta din nya bostad i något av våra nyproduktionsprojekt


Som alla borde bo

Du bor i ett hem skapat av ett naturligt material och med minsta möjliga klimatpåverkan. Ett material som dessutom skänker oss människor lugn.

Du bor i en vacker bostad, ritad med omsorg av någon som verkligen kan sitt jobb och fått chansen att visa det.

Ditt hem är sedan byggt med kärlek av skickliga hantverkare och präglat av lösningar speciellt framtagna med tanke på dig och just ditt hus.

Om du frågar oss, borde alla människor bo som du.

Varför vi bygger trähus

Beslutet togs redan 2012 med utgångspunkt att byggindustrin står för 50% av de globala koldioxidutsläppen. Vid husbyggnation släpps det ut mer koldioxid i produktionsfasen än under alla de år som huset används. Genom att bygga i trä finns därför en stor möjlighet att minska klimatpåverkan. 

Genom att använda det trä som vår svenska skog producerar till att bygga våra framtida städer i, behöver vi inte tillverka material, vi kan även använda vår hantverkskunskap nedärvd från flera hundra år tillbaka i tiden samt bidra till att skapa nya arbetstillfällen på landsbygden. 

Och så doftar det gott!