folkhem
Folkhem
Om oss

Byggnationen av kvarter Humboldt invigt!

Folkhem, ByggPartner och Stora Enso har startat produktionen av den tredje etappen av Cederhusen. Den ceremoniella första skruven skruvades i av Jan Valeskog, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholm stad, som kom och invigde denna etapp.

 - Vi är väldigt glada att i en utmanande marknad kunna fortsätta på den succé som Cederhusen nu är. Det stora intresset visar på robustheten i att bygga vackra bostäder som ligger i absolut framkant vad gäller hållbart byggande, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

Cederhusen byggs i fyra etapper där de första två etapperna är färdigställda. Nu har alltså den tredje etappen byggstartas som innehåller 63 lägenheter. Vid årsskiftet startas den sista och avslutande etappen. När projektet står färdigt kommer Folkhem totalt ha byggt 245 lägenheter och Cederhusen blir ett av världens största bostadsprojekt i massivträ.

I denna etapp är ByggPartner entreprenör:

- Cederhusen är ett riktigt spännande och meningsfullt projekt för oss på ByggPartner. Vi är mycket stolta över att tillsammans med Folkhem få utveckla och bygga ett så nytänkande hus, säger Sture Nilsson, vd för ByggPartner.

Stommen, som är gjord i gran, levereras från Grums där Stora Enso byggt upp en fabrik:

- Att samarbeta med Folkhem och ByggPartner, två aktörer inom byggbranschen som vill driva på utvecklingen kring förnybara bygglösningar, är fantastiskt roligt. Våra prefabricerade byggelement Sylva skapar förutsättning för optimerade transporter, effektivt montage och en tyst byggarbetsplats. Att bidra till en cirkulär, koldioxidsnål byggprocess där kunden känner sig trygg med kvaliteten är viktigt för oss, säger Jessika Szyber, affärsutvecklingschef vid Stora Enso.