folkhem
Folkhem
Om oss

Cederhusen vinner årets Stockholmsbyggnad!

Cederhusen Bologna har utsetts till årets Stockholmsbyggnad. Stockholms stad motiverar utnämningen med att ”Cederhusen sätter en ny standard i Stockholm för vad ett trähus kan vara och hur det kan bidra till i Stockholms stadsbild.”

Årets Stockholmsbyggnad anordnas för fjortonde gången. Tio finalister har valts ut av en jury och sedan har en öppen omröstning genomförts.

Cederhusen är en mycket värdig vinnare. Det är både tekniskt och miljömässigt intressant som ett av världens största trähusprojekt. Dessutom bidrar det till nya bostäder centralt i staden, 

 Jan Valeskog, s, juryns ordförande, stadsbyggnadsborgarrådet

Det finns så många fantastiskt fina och väl genomförda projekt i Stockholm. Att Cederhusen blir valt av Stockholmarna som Årets Stockholmsbyggnad är helt fantastiskt – vi är så stolta och enormt glada över att få den här uppmärksamheten och hoppas att alla pionjärerna som valt att flytta in i Cederhusen känner likadant, 

Anna Ervast Öberg, chef Folkhem.

Projektet utsågs även till årets bygge 2021, som är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin.