folkhem

Så här går VIP-säljstarten till

VIP-säljstarten av Sjöhusen i Klockelund närmar sig, och den som anmält intresse är automatiskt VIP-kund och har förtur. Under förtursperioden har man som VIP-kund möjlighet att köpa ett hem till en speciell prislista som bara gäller under denna period, innan projektet läggs ut till allmän försäljning.

I februari startar förtursförsäljningen av Sjöhusen, då den som är VIP-kund får ett mail med en dold länk till bostadsväljaren, och därmed tillgång till planlösningar och priser. I samma mail finns också en länk till köpanmälan, där man göra sina val av bostad. Köpanmälan är öppen till och med midnatt 25 februari. Nedan berättar vi om vad du behöver känna till och tänka på inför och vid säljstarten.


Använd bostadsväljaren för att hitta ditt nästa hem
Bostadsväljaren är ett digitalt verktyg som kommer hjälpa dig att botanisera bland alla bostäder i Sjöhusen. Du kommer kunna förflytta dig runt i bostadsväljaren och se vilka lägenheter som ligger var. Här hittar du också priser och avgifter för respektive lägenhet.

Köpanmälan
När du hittat den bostad eller de bostäder som du är intresserad av, lämnar du in en köpanmälan (ej bindande). Du kan göra köpanmälan på upp till tre favoritlägenheter. Möjligheten att göra köpanmälan är öppen till och med den 25 februari så att du i lugn och ro kan fundera på vilken bostad som passar dig bäst. I din köpanmälan anger du dina kontaktuppgifter samt ditt första-, andra- och tredjehandsval. Om du har svårt att bestämma dig eller är osäker på dina bostadsval kan du ange detta i köpanmälan så hjälper mäklarna dig vidare. Det är viktigt att du också uppger eventuell medsökande person i din anmälan. Observera att din köpanmälan inte är bindande och du har möjlighet att ändra ditt val fram till dess att du skrivit ett avtal.

Så här fungerar förturen
Din förtur baseras på när du anmälde intresse för Sjöhusen i Klockelund (datum samt tid). Om ni är flera intressenter som lämnat en köpanmälan för samma bostad under VIP-försäljningen avgörs alltså förturen till bostaden i turordning enligt datum och tid för intresseanmälan till projektet. Tiden när du skickar in din köpanmälan avgör inte förtur så ta god tid på dig i det momentet!

Teckna bokningsavtal
Efter att tiden för köpanmälan stängt kommer våra mäklare från Nytt Hem att kontakta dig. Om mäklarna inte får tag på dig inom rimlig tid går turen vidare till nästa. När du har blivit erbjuden en bostad skriver du ett icke bindande bokningsavtal och betalar in en bokningsavgift på 20 000 kr inom fem bankdagar. Bokningsavtalet tecknas mellan dig och Folkhem och innebär en reservation av en specifik bostad som ger dig företräde att teckna förhandsavtal. Den inbetalda bokningsavgiften tillgodoräknas vid betalning av förskottet, som betalas i samband med att förhandsavtalet tecknas. Väljer du att inte gå vidare med att teckna förhandsavtal behåller Folkhem 7 000 kr av bokningsavgiften i administrativa avgifter.


Teckna förhandsavtal
Så snart mäklaren ringt alla som gjort köpanmälan är det dags att teckna förhandsavtal, vilket är ett bindande avtal med bostadsrättsföreningen. Du får då ett erbjudande om köp och sju dagars betänketid för att därefter teckna förhandsavtalet. Inför det kommer mäklarna att be dig styrka din finansiering med till exempel ett lånelöfte. Kontakta din bank redan nu så att allt är redo när du behöver det. Föreningen kommer även att göra en medlemskapsprövning genom att ta en kreditupplysning. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 100 000 kr, minus redan inbetald bokningsavgift.

Har du frågor eller funderingar kring Sjöhusen är du välkommen att kontakta projektets mäklare. Och har du inte redan gjort en intresseanmälan är det hög tid nu, för att få chans att boka med förtur!