folkhem

Vi säljstartar i februari

Nu säljstartar vi snart Sjöhusen i Klockelund! I februari påbörjas försäljningen av de 62 lägenheterna i vårt mycket efterlängtade projekt, och du som anmält intresse har förtur.

Sjöhusen har fått namn efter sitt natursköna läge på badrocksavstånd från Drevvikens strand. Inbäddade i grönska och med fin sjöutsikt från många av bostäderna kommer fem s.k. stadsvillor byggda i trä med egen karaktär och höga gestaltningsambitioner att växa fram under nästa år.

-  Det känns härligt att nu få låta människor ta del av detta unika projekt och genom det få fortsätta och utveckla historien om Folkhem som uppföljning på Cederhusen, men i en helt ny skala och typologi, säger Anna Ervast Öberg, operativ chef Folkhem.

Projektet Sjöhusen omfattar totalt 62 bostäder i storlekar från två rum och kök till väl tilltagna våningar om fem rum och kök. Platsen möjliggör ett aktivt friluftsliv vid Drevviken, nära naturen med tillgång till naturpromenader, bad, paddling och skridskoåkning på vintern. Detta blott fem minuters cykeltur från tunnelbanan och en kvarts resa från Södermalm.

På de övre planen kommer man, förutom sjöutsikt, att kunna tillbringa tid på generösa terrasser med trädkronorna som närmaste granne. Arkitekturen är genomtänkt med hög tonvikt på hantverksmässighet i detaljer och med bostäder som alla har tillgång till eget uterum i den generösa balkongzonen som också ger husen dess karaktäristiska personlighet. Projektet är ritat av arkitekterna In Praise of Shadows med ambitionen att de skall kunna smälta in fint i den omgivande grönskan.

-  Vårt mikroläge är enastående och det är med både passion och respekt vi har närmat oss den här platsen. Här ska vi visa på möjligheterna med att bygga bostäder i trä i en modern industrialiserad process för att säkerställa kvalitet i detaljer och optimera en kort byggtid. Jag skulle vilja påstå att resultatet är unikt, säger Johan Lönn, ansvarig projektutvecklare på Folkhem.

Säljstarten planeras till mitten av februari, byggstart sker under hösten 2024 och beräknad inflytt äger rum ett år senare.