folkhem
Folkhem
Om oss
 • Planering

 • VIP-säljstart

  februari 2024

 • Säljstart

  Maj 2024

 • Byggstart

  Hösten 2024

 • Inflytt

  Från våren 2026

Sjöhusen i Klockelund

Ett boende i särklass

Det är svårt att veta var vi ska börja när vi ska beskriva Sjöhusen, Folkhems senaste projekt i södra Stockholm. Ska vi berätta att de fem husen, byggda i klimatsmart och ljuddämpande trä, ligger bokstavligt talat ett stenkast från Drevvikens strand? Eller ska vi berätta om arkitekturen, och hur du kommer att vara omgiven av trädkronor, parklandskap och vattenspegel? Eller ska vi börja med att berätta om läget – att du trots all natur bara har fem minuter på cykeln till tunnelbanan, och en kvart vidare till Södermalm?

Ja, egentligen spelar det nog ingen roll var vi börjar vår berättelse någonstans. För när dessa 62 lägenheter står klara så kommer de att erbjuda ett boende i särklass i södra Stockholm.

Anmäl intresse

Pris

2 495 000-10 745 000 kr

Antal rum

2-5

Boyta

45-140 m2 

Beräknad inflytt

2026

Visning och kontakt

Välkommen på visning av Sjöhusen! 

Tisdag den 6 augusti klockan 12-13

Tisdag den 13 augusti kl 12-13

Nytt Hems mäklarkontor Odengatan 80-82, Stockholm

Vill du ha ett privat möte? Kontakta mäklarna direkt!

Ett naturnära boende på flera sätt

På bästa läge vid Drevvikens strand uppför vi fem punkthus i trä där arkitekturen är ett med naturen. Sjöhusen får sin unika och karaktär av fasader i förpatinerat trä med lekfulla rader av balkonger som löper längs husens långsidor likt ett smycke. Husens gråa toner gör att de naturligt smälter in i om­givningen från början och bara blir vack­rare med tiden. Här bor du med alla kvaliteter som naturen erbjuder inpå verandan och med stadens puls nära hem.   

Sjöhusen i Klockelund är ritade av arkitektkontoret In Praise of Shadows som varsamt tagit hänsyn till platsens historia och karaktär. I vackert och högt läge längst ner mot Drevvikens strand placeras fem punkthus med generösa verandor, många av dem mot vattenspegeln. Här bor du i vad som känns som en stadsvilla omsluten av grönska, mellan Sköndals villakvarter och Farstas tätbebyggelse, byggda i klimatsmart och ljuddämpande trä.

Bostädernas generösa träverandor är Sjöhusens mest utmärkande signum. Där vardagsrum möter uterum i en förlängning av bostaden finns det plats för både mid­dagar och ett litet orangeri. Längst upp i varje hus finns en genomgående stor penthousevåning med privat takterrass mot sjön och balkong mot gården. En flexibel planlösning ger upp till sex sovrum, en-suitelösningar och större allmänna rum. Här kan du också välja till kamin.

Det har investerats mycket i Klockelunds natur och upplevelsevärden med nyanlagda och tillgängliga promenadstråk, cykelleder och badbryggor för alla som rör sig i om­rådet. Vackra gamla ekar som sparats ger platsen både karaktär och skugga. Mellan strand och bostäder skapas ett grönt rum som binder ihop strandpromenaden med gården. Den gemensamma gården ger plats för um­gänge genom lek, odling och rogivande utblickar.

Med genomgående känsla för trä

Hantverk, hög standard och fina detaljer är vad som gör Sjöhusen unika. Att bo i ett hus byggt i trä ger en känsla av lugn och harmoni, vilket också definierar den naturnära färgskala som interiören går i.

På träverandan med utsikt över Drevviken kommer Sjöhusen till sin rätt. Där vardagsrum möter uterum i en förlängning av lägenheten, finns det plats för både middagar och ett litet orangeri. Här bor du i vad som känns som en stadsvilla omsluten av grönska, i hus byggda av klimatsmart och ljuddämpande trä.

De flesta av Sjöhusens bostäder har utrymme för viss flexibilitet med en frånvalsvägg till ett sovrum.  Alla bostäder erbjuder utblickar över både sjö och park, samt har ljusinsläpp genom stora fönster i flera väderstreck.

Trä karaktäriserar Sjöhusen från första anblick i fasaderna, via stommen i korslaminerat timmer till interiöra detaljer som golv, lister och kök. Ett mörkt ekgolv kontrasteras av ett ljust kök med vitpigmenterade luckor och snickerier. Känslan är genomgående hantverksmässig med många detaljer byggda på plats.

Alla lägenheter utrustas med material och inredning av genomgående hög grundstandard, från granitkeramik i badrummen och bänkskivor i kompositsten till generösa fönsterdörrar mot balkongerna. Den som vill sätta egen prägel har möjlighet att anpassa färgen på väggar och köksluckor samt uppgradera köksutrustningen.

Om närområdet

När man bor i Sjöhusen är det lätt att glömma att staden ändå är så nära. Men faktum är att det bara är fem minuter på cykeln till Farsta Centrum och tunnelbanan. Och ännu närmare är det till den helt nya Telestaden på andra sidan Nynäsvägen. Här planeras nu för 3 000 bostäder, och i den nya stadsdelen görs det plats för butiker, restauranger, arbetsplatser och folkliv. Alla behöver ju närhet till service och kommunikationer, men när man bor i Sjöhusen kommer de där minuterna vara värda mycket. För de ger lugnet och pulssänkningen som kommer av att bo nära allt, men ändå närmast vattnet.

Nyheter

1

SÅ HÄR GÅR ETT KÖP TILL

snabbguide

 • 1

  Anmäl interesse

  Bostäderna i Sjöhusen är nu till salu med först till kvarn-principen. Kontakta mäklarna eller anmäl intresse så ringer de upp dig. Du är varmt välkommen på nästa visning!

 • 2

  Teckna förhandsavtal

  Kontakta din bank för lånelöfte Teckna bindande förhandsavtal Betala förskott om 100.000 kr
 • 3

  Gör tillval om så önskas

  Genom vårt inredningskoncept håller bostaden från start hög standard med fin design. Du har även möjlighet att anpassa ditt hem efter dina behov genom tillval.
 • 4

  Teckna upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal tecknas ca 3-6 månader innan inflytt Betala handpenning på 10% av köpeskillingen (minus tidigare betalt förskott) Senast 4 månader innan inflytt får du ditt definitiva tillträdesdatum Börja planera din flytt!
 • 5

  Din nya bostad är färdig och det är dags för inflytt!

  Efter slutbetalning får du dina nycklar och kan äntligen flytta in i din nya bostad! Tillsammans går vi igenom alla funktioner i din bostad
Adress

Hos oss är du trygg

När du köper en bostad av Folkhem omfattas du av fler garantier och försäkringar. Exempelvis ingår det en försäkring som gör att du får tillbaka ditt inbetalda förskott om projektet mot förmodan inte blir av. Det ingår även ett trygghetspaket som innefattar ett prisfallsskydd, avbokningsskydd och bokostnadsskydd. 

Dokument

Här kan du fördjupa dig kring detaljer som rör bostaden och bostadsrättsföreningen. Exempelvis finner du information om parkeringsplatser, en byggnadsbeskrivning och bostadsrättsföreningens stadgar.

Anmäl intresse
 

 

Utforska vidare