folkhem
Folkhem
Om oss

Skogsvaktaren

På gränsen mellan skog och stad

Beläget på gränsen mellan Bagarmossen och Kärrtorp, precis intill Nackareservatets oändliga skogar och grönområden är Skogsvaktaren under planering och kommer att byggas inom kort. Det blir ett modernt boende med närhet till Stockholms söderorter och skogens möjligheter till aktivitet och rekreation.

Detta flerbostadshus helt i trä är en hyllning till hållbarhet och harmoni med omgivningen. Med en arkitektur som smälter samman med den omgivande naturen, erbjuder Skogsvaktaren en fristad för de som söker en aktiv och naturnära livsstil.

Säljstarten är planerad till i höst. Anmäl ditt intresse nu!


Skogigt träkvarter med urban puls

Som sista hus på en gata intill Nackareservatets generösa skogsområde byggs Skogsvaktaren, ett trähus med tydlig miljöprofil och genomtänkt design där varje detalj av byggnaden är utformad för att minimera miljöpåverkan och maximera livskvaliteten.

Här kommer ett flerbostadshus i massivträ uppföras, mer bestämt en huskropp i vinkel som omsluter en vackert belägen gård i söderläge. Den gemensamma grönytan får ett orangeri och ett miljöhus. Gården utformas för att sömlöst flyta ihop med naturen och tallskogen som ligger tätt inpå huset. Byggnaden kommer att uppföras med stor försiktighet och så många träd som går kommer att sparas.

Skogsvaktaren kommer uppföras med lägenheter i varierande storlek från 1-5 rok med tyngd på 3-4 rok. Dessa fördelas på fem våningar plus garage. De generösa och breda balkongerna är omslutna av ett vackert träband och bostäderna i markplan blir trädgårdslägenheter med en egen liten täppa.

Som alltid med Folkhem inreds husen med genuina material, naturnära toner och med mycket inslag av trä i detaljer som listverk, foder och golv. Utöver detta får lägenheterna stora ljusinsläpp med utsikter mot både gården och skogen.

Huset är ritat av Esencial arkitekter genom Carmen Izquierdo, kända för sin sinnliga och nyskapande arkitektur i trä.

Naturligt stadsnära boende

I Skogsvaktaren bor du omsluten av naturen med staden inom direkt räckhåll. Platsen är idealisk för den naturälskande familjen som uppskattar närhet till skog, elljusspår, vatten och grillplatser. Via egen stig nås Björkhagens GK och Söderbysjöns bad- och strandlek. Skolan ligger fem minuter bort, tunnelbanan ytterligare fem minuter och Kärrtorps IP med bollplan, sport- och tennishall på kort promenad genom grönskan. Bagarmossen är en charmig och välbevarad 50-talsförort med mysigt torg som erbjuder lokal service och med närhet till både stad och natur.

Boendeform

Bostadsrätt

Antal rum

1-5

Boyta

Ej fastställt

Beräknad inflytt

Ej fastställt

Anmäl intresse