folkhem
Folkhem
Om oss

Cederhusen

Cederhusen är ett resultat av en passion för att skapa ett modernt, vackert boende som både tar hänsyn till människan och miljön. Mitt i Hagastaden i Stockholm, i två kvarter med totalt fyra hus och 245 bostäder, skapas här bostäder som väcker uppmärksamhet såväl nationellt som internationellt. 

Cederhusen 

Cederhusen är Stockholms första och största flerfamiljshus, i två kvarter, som byggs med en massiv trästomme. Dessa komplexa byggnader överbygger E4:ans tunnlar där enbart grunden är en innovation i sig.

Naturen sitter i väggarna

Du vet hur det känns att vara ute i naturen och att vara omgiven av skog och växter. Du blir harmonisk, sinnena skärps, du känner lugnet, dofterna som strömmar mot dig och att du är en del av något större. Det är den känslan du får med dig in i Cederhusen, ett unikt boende mitt i stan. 

Ett liv här präglas av hög livskvalitet. En känsla av naturens närvaro. Och ändå är du mitt i händelsernas centrum med närhet till stadens alla möjligheter, Norra Stationsparken utanför fönstret och Hagaparkens skönhet alldeles runt hörnet. 

Du bor omgiven av naturmaterial som är bra för miljön men som också ger dig en estetisk upplevelse varje dag, året runt. Där atmosfären i lägenheten och dofterna i trapphuset påminner mer om skogens harmoni än en vardag i stan. 

Arkitekturen

Själva känslan i Hagastaden är urban med starka influencer och inspiration från Michigan Avenue i Chicago. Cederhusen utgör en oas av trä mitt i denna miljö.

Arkitekterna på General Architecture som ritat Cederhusen, John Billberg och Josef Eder, berättar hur de tänkt.

Utemiljöer med träets närvaro

Den gemensamma takterrassen som de boende disponerar är klädd i trä med utomhuskök och sittplatser. En rofylld plats mitt i den stenstaden som omger Cederhusen.

Majoriteten av bostäderna har egen balkong, även den klädd i trä som harmoniserar fint med den cederklädda fasaden.

Innergårdarna mellan husen har utöver grönska även flertalet sittplatser i trä som smälter in i omgivningen. 

Hantverksmässighet in i minsta detalj

När du kliver in i en bostad i Cederhusen möts du av det klassiska, nordiska formspråket, som skapar en mysig, mjuk och varm hemmamiljö. Du kommer också upptäcka att lägenheterna påminner om den klassiska våningen, med tydliga rum i sekvens. En tidlös design med känsla och omsorg för detaljer. Fönsterbänkarna är av natursten. Dörrposter och fönsterfoder är beklädda i ekfanér. I köket har du en genomgående naturkänsla med luckor i ekfanér och bänkskiva i sten. Golven är en enstavsparkett i vitbetsad ask och i hallen är golvet belagt med en kokosmatta.

I Cederhusen har vi verkligen tagit fasta på att välja hållbara material som kan leva länge och som kan underhållas istället för att förbrukas. 

De två kvarteren - Bologna & Humboldt

Det första kvarteret, Bologna, är färdigbyggt, slutsålt och inflyttat! Vi kallar våra köpare för våra pionjärer som tillsammans med oss vågar satsa på framtidens boende och göra en insats för miljön, allt paketerat i en arkitektonisk innovation.

Kvarter 2, Humboldt, är släppt till försäljning i två etapper, varav lediga lägenheter återfinns i de både etapperna. Läs mer nedan för information kring de kvarvarande bostäderna.