folkhem
Folkhem
Om oss

Inredning och design

Stort fokus har lagts på att skapa ett estetiskt tilltalande boende med hantverksmässighet in i minsta detalj. Vi har lyft det moderna, där naturkänsla skapar en mysig, mjuk och varm hemmamiljö.

Lägenheterna har en känsla och omsorg för detaljer. Att få bo i ett hus byggt med naturmaterial påverkar hur du mår och din livskvalitet.

I grundutförandet, som kallas "Vårt val", erbjuder vi en genomtänkt och enhetligt designad lägenhet med ett bestämt urval av kulörer, vitvaror och material.

Om du har egna preferenser för att du ska trivas lite extra bra i din nya bostad har du möjlighet till vissa personliga inredningsval. Dessa inredningsval presenteras i samband med säljstarten. Fullständiga tillvalsmöjligheter och priser för dessa presenteras vid ditt personliga möte med vår inredningsansvariga.


Kök - Vårt val och tillval

I Sjöhusens kök finns det plats för både mysiga familjemiddagar och umgänge med vänner. Alla kök ligger i anslutning till balkong eller terrass vilket ger ett härligt ljusinsläpp och det blir lätt att flytta ut måltiderna om vädret tillåter.

Med "Vårt val" får du en genomgående naturkänsla i köket med luckor i ljuspigmenterad ekfanér och en exklusiv bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad ho, samt stänkskydd i vitt kakel satt i halvförband. Köken utrustas med induktionshäll och inbyggd mikrovågsugn. Diskmaskinen är dold bakom en snickerilucka.

För att du ska trivas lite extra bra i din nya bostad har du möjlighet till vissa personliga inredningsval. I köket kan du göra flera tillval, exempelvis kulör på kökslucka och annan bänkskiva. Som alternativ till kakel är det möjligt att välja att bänkskivan följer med upp på vägg som uppvik eller hela vägen upp till väggskåpen. Det är också möjligt att välja uppgraderade vitvaror.

Badrum - Vårt val och tillval

Badrummet har en varm och inbjudande atmosfär med vitgrå granitkeramik på både väggar och golv för ett enhetligt intryck, samt infällda spotlights i taket. Kommod och spegelskåp är i klassiskt vitt, och duschhörnan ramas in av vikbara duschväggar i klarglas. Varje bostad har tvättmaskin och torktumlare eller kombitvättmaskin som är placerade i badrum.

Även i våra badrum finns möjlighet att göra vissa tillval. För att ytterligare förstärka känslan av trä kan du välja kommod och spegelskåp i vitpigmenterad ek. Föredrar du en mörkare granitkeramik på väggar och golv är det också ett möjligt val.

Generellt i bostaden - Vårt val och tillval

I Sjöhusens bostäder sitter naturen verkligen i väggarna. Eftersom många väggar och tak är just av trä blir tavlor, hyllor och lampor väldigt enkla att skruva upp. Det går snabbt och enkelt, utan att riskera att borra i någon metallist eller svårborrad tegelvägg.

Som standard kommer golven med en tvåstavsparkett i ek. Väggarna är målade i vitt, liksom innertaken som är släta utan synliga elementskarvar. Fönsterbänkarna är av natursten, och fönsteromfattningar, dörrfoder och listverk utförs i vitvaxad furu. I hallen möts du av ett golv belagt med kokosmatta som är ett hållbart och praktiskt material.

Strömbrytare och eluttag har klassisk karaktär och mjuka former. Alla andra invändiga ytor av trä utförs i vitvaxad furu vilket skapar en fin kontrast till de vitmålade väggarna.

För att skapa en egen karaktär i bostaden erbjuds som tillval golv i både ljuspigmenterad och mörk ek som alternativ till det klassiska ekgolvet. Även andra kulörer på väggar kommer vara ett möjligt tillval. I våra fina penthouselägenheter finns också val som braskamin, köksö och vinkyl.

Inredningsväljaren

Vill du botanisera bland material och få en tydlig specifikation av vad som ingår? Logga då in på Sjöhusens inredningsväljare nedan. 

För att komma in på länken ange användarnamn: kundcenter@folkhem.com och lösenord: Folkhem123

Observera att priser presenteras i en separat prislista.