folkhem
Folkhem
Om oss

Det här är Klockelund

Området Klockelund ligger öster om Nynäsvägen och precis vid Drevvikens strand. Här, i första raden mot vattnet, bygger vi de fem Sjöhusen. Och i den direkta närheten är det naturen som dominerar. Vattnet, träden, himlen och lugnet. Morgondoppen vid stranden, eftermiddagskaffet i gräset och löprundan i Ekskogen alldeles intill.

Kollektivtrafik

Natur

Parkeringshus

Intill vatten

Shopping

Folkliv och butiker på lagom avstånd

När man bor i Sjöhusen är det lätt att glömma att staden ändå är så nära. Men faktum är att det bara är fem minuter på cykeln till Farsta Centrums tunnelbana, gym, vårdcentral, skolor och 150 butiker. Ännu närmare är det till den helt nya Telestaden på andra sidan Nynäsvägen. Här byggs nu 3 000 bostäder och i den nya stadsdelen görs det plats för shopping, service och folkliv. Restauranger och butiker blir det även på rätt sida om Nynäsvägen – Perstorpsvägen ett stenkast bort ska nämligen omvandlas till en levande stadsgata.

Nära till stan...

Klockelund kommer att få egna anslutningar till Nynäsvägen och direkt vidare mot Södermalm och City. För dig som är bilburen planeras också för ett parkeringshus runt knuten. Både tunnelbana och pendeltåg finns på några minuters cykelavstånd, och det går också bussar direkt från Perstorpsvägen till Farsta Centrum och Farsta Strand. Väl på tunnelbanan är det en dryg kvart till Södermalm. Att bo i Sjöhusen erbjuder helt enkelt en svårslagen möjlighet att bo vid vattnet, men ändå så nära stadens puls.

...och till landet

När du bor i Sjöhusen är naturen och vattnet din närmaste granne. På vintern plogas Drevvikens isar och på sommaren är sjöbrisen en del av varje dag. Och om vi zoomar ut lite så hittar vi också några av Stockholm allra finaste grönområden. Ågesta friluftsområde – med Stockholms kanske mest populära längdskidspår – ligger nio minuter bort. Tyresta Nationalparks vidsträckta vandringsområden når du på 20 minuter och Flatens Naturreservat ser du om du bara spanar till höger ut över Drevviken.

Klockelund