folkhem
Folkhem
Om oss

Det här är Klockelund

Området Klockelund ligger öster om Nynäsvägen och vackert beläget precis vid Drevvikens strand. Här, i första raden mot vattnet, bygger vi de fem Sjöhusen. Och i den direkta närheten är det naturen som dominerar. Vattnet, träden, himlen och lugnet. Morgondoppen vid stranden, eftermiddagskaffet i gräset och löprundan i Ekskogen alldeles intill.

Klockelund utvecklas och enligt detaljplan växer nu området fram med ca 500 bostäder, förskola, parkeringsgarage och lagerbyggnad.

Den vackra naturen omkring har varsamt gallrats vilket skapat en parkmiljö med allmän skog, salamanderdamm, lekpark, gunga och utegym. Dessutom finns idag en ny badbrygga och badplats.

För mer information om utvecklingen av Klockelund, läs mer på Stockholm Stads hemsida.

Kollektivtrafik

Natur

Familjevänligt boende

Intill vatten

Trähus

Folkliv och butiker på lagom avstånd

När man bor i Sjöhusen är det lätt att glömma att staden ändå är så nära. Men faktum är att det bara är fem minuter på cykeln till Farsta Centrums tunnelbana, gym, vårdcentral, skolor och 150 butiker. Ännu närmare är det till den helt nya Telestaden på andra sidan Nynäsvägen. Här planeras nu för 3 000 bostäder och i den nya stadsdelen görs det plats för shopping, service och folkliv. Restauranger och butiker blir det även på rätt sida om Nynäsvägen – Perstorpsvägen ett stenkast bort ska nämligen omvandlas till en levande stadsgata.

Nära till stan...

Klockelund kommer att få egna anslutningar till Nynäsvägen och direkt vidare mot Södermalm och City. För dig som är bilburen planeras också för ett parkeringshus runt knuten. Både tunnelbana och pendeltåg finns på några minuters cykelavstånd, och det går också bussar direkt från Perstorpsvägen till Farsta Centrum och Farsta Strand. Väl på tunnelbanan är det en dryg kvart till Södermalm. Att bo i Sjöhusen erbjuder helt enkelt en svårslagen möjlighet att bo vid vattnet, men ändå så nära stadens puls.

...och till landet

När du bor i Sjöhusen är naturen och vattnet din närmaste granne. På vintern plogas Drevvikens isar och på sommaren är sjöbrisen en del av varje dag. Och om vi zoomar ut lite så hittar vi också några av Stockholm allra finaste grönområden. Ågesta friluftsområde – med Stockholms kanske mest populära längdskidspår – ligger nio minuter bort. Tyresta Nationalparks vidsträckta vandringsområden når du på 20 minuter och Flatens Naturreservat ser du om du bara spanar till höger ut över Drevviken.

Klockelund